Rapool stiprybė - patikimos, derlingos hibridinės veislės

2014 m. gruodžio1d. kompanija „Rapool-Ring GmbH“ įregistravo „Rapool-Ring GmbH Qualitatsraps deutscher Zuchter“ atstovybę Baltijos šalims.

Bendrovę „RAPOOL-RING GmbH sudaro trys Vokietijos kompanijos, užsiimančios selekcine veikla. Selekcinę programą įmonė pradėjo vykdyti jau daugiau nei prieš 100 metų – tai puikus atsidavimo darbui, naujovių siekimo ir aukštos specialistų kvalifikacijos įrodymas.
RAPOOL turi savo dukterines bendroves: Lenkijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Bulgarijoje, Rusijoje, Kazachstane, Vengrijoje, Rumunijoje, Baltarusijoje.

Geriausi rezultatai - sudėtingiausiomis sąlygomis
Nepakartojama RAPOOL veislių sėkmė glūdi smulkmenose, genetikoje, įvairiuose išsamiuose bandymuose ir priežiūroje. Oficialių bandymų metu šios veislės sėkmingai įrodė savo atsparumą žiemos šalčiams, bet kokiam stresui, o savo privalumus patvirtino praktikoje !

Veislių įvairovė ir genetinės veislių savybės
Tūkstančiai vyriškų ir moteriškų genų junginių yra tikrinami, atrenkami ir registruojami. Dėl išsamios dauginimo programos, RAPOOL siūlo didelę vasarinių ir žieminių rapsų veislių įvairovę bei genetinių veislių asortimentą, kuris padės įgyvendinti naujus sprendimus bei patenkins individualius augintojų poreikius.

RAPOOL veislių galimybės:
1. atsparumas kopūstiniam šaknies gumbui;
2. derliaus stabilumas  - aliejingumas;
3. pritaikyta ankstyvai sėjai - pritaikytas vėlyvai sėjai;
4. stabilumas - atsparumas fomozei (Phoma);
5. pusiau žemaūgiai - tradiciniai hibridai;
6. nominalus efektyvumas - tolerancija sausrai;
7. derliaus nuėmimo laikas - atsparumas ankštarų išbyrėjimui;
9. Clearfield®-tolerancija;

8-ios skirtingos motininės linijos yra pakankamai platus hibridų pagrindas, kuris leidžia praktiškai panaudoti didelę auginimo savybių įvairovę. Galima auginti smėlinguose ar molinguose dirvožemiuose. Rapool veislės pasižymi skirtingu derliaus nuėmimo laiku!